Over mij

Ik heet Jiri Hladik. Ik ben geboren in Praag, daar groeide ik op, studeerde, werkte en leefde tot mijn 25ste. Na een kort studentenbezoek in 1996 in Leuven dat me betoverde, kwam ik als rechtenstudent terug in 2000 met het Erasmus-studieprogramma. Toen leerde ik ook mijn Oostenrijkse vriend kennen. Jaren later zijn we getrouwd, in het Leuvense stadhuis. Intussen is Leuven ons thuis en zijn we trotse papa´s van ons zoontje van bijna twee.

Sinds 2005 werk ik als EU-ambtenaar voor de Europese Commissie in Brussel. Daarvoor was ik kort, 2003-2005, assistent op de rechtenfaculteit van de KU Leuven. Tijdens mijn studies in Tsjechië was ik ook zelfstandige toeristengids in Praag.

In mijn wijk, de Ridderbuurt, ben ik compostmeester van de buurtmoestuin in het Katelijnepark. Jiri is trouwens de Tsjechische vorm van Joris: zo sta ik dan ook bij mijn vrienden en buren bekend, als Joris.

Ik ben actief lid van sp.a in Leuven en van haar Tsjechische zusterpartij ČSSD in Praag waar mijn familie woont. In Brussel doe ik ik mee met de Europese socialisten en sociaaldemocraten die er wonen en werken en politiek bezig zijn. Het is een grote eer en verantwoordelijkheid voor mij, om voor de eerste keer op de sp.a-lijst in mijn thuisstad Leuven te staan. Wat ik als gemeente- en OCMW-raadslid zou doen, vindt u in Mijn prioriteiten. Ik ben een voorstander van degelijkheid en openheid van bestuur, van integriteit, beleefdheid en vaardigheid. Als jurist ben ik opgeleid als zowat dossiervreter die details niet uit het oog verliest. Ik geloof in samenwerking om het beste in mensen samen te brengen. Het werk moet goed gepland, gecommuniceerd, uitgevoerd, afgeleverd en geëvalueerd zijn met terugkoppeling en lessen trekken voor de toekomst.